11.10.2019

Dobra/loša tetovaža

Tetovaža je oblik umjetnosti kojom se izražavamo na našem tijelu.
Netko se voli lijepo obući i ne žali dati puno novca za skup, markiran komad robe. Tako ljubitelji tetovaža ne žale odvojiti novac za kvalitetnu i vrhunski odrađenu tetovažu.
Razlika je u tome što robu možete skinuti i obući drugu. U 5 minuta se presvučete od glave do pete, ukoliko vam se prethodno izabrana kombinacija više ne sviđa.
Tetovaža, za razliku od komada odjeće, ostaje trajno i zbog toga trebate dobro razmisliti što stavljate na sebe.
            Tetovaža jako puno govori o vama samima. Možete biti super zanimljiva, inteligentna osoba sa otvorenim pogledima na svijet ali, ako ste za tetovažu odabrali motiv koji već tisuće ljudi u vašem gradu nosi na tijelu, ako ste pritom izabrali artista koji vas tetovira doma, mašinicom kućne izrade, bojom koju je uzeo iz auspuha... i sve to ste platili sa dvije pive ispred Brodokomerca, očekujte da ćete izgledati kao da ste obukli trenirku, obuli cipele i digli čarape preko nogavica. Super odabir.

1570783969_image-20191011105249-1.jpeg
Pazite tko vam tetovira leđa. Fotografija je preuzeta sa interneta.

Dokazano je da lijepa tetovaža podiže karizmu i samopouzdanje dok loša izaziva kompleks i ljudima bude neugodno skinuti se i pokazati masterpiece.
Nerijetko ljeti na plaži proučavam tetoviranu ekipu a pažnju mi najviše plijene tetovaže koje izgledaju kao da ih je krava žvakala. Htio ja to ili ne, takve tetovaže u startu ostavljaju krivi dojam kod mene. Predrasuda, priznajem, ali više bih cijenio da kombiniraju trenirku i cipele nego da pokazuju neuspjele pokušaje tetoviranja.

1570784783_image.png
Pokušaj portreta. Tattoo artist nije svatko tko drži mašinicu u ruci.. Fotografija je preuzeta sa interneta.

Tetovaža spada u životnu odluku, ne treba je donositi olako. Kao što pažljivo birate životnog partnera, auto ili stan u dobrom kvartu, tako bi trebali odabrati i tetovažu.
            Prije svega trebate naći odgovarajući motiv-sliku. To može biti bilo što-nešto što vam je posebno drago, nešto što želite da ostane u trajnom sjećanju, nešto što vas karakterizira, nešto čemu se divite...bezbroj opcija i potencijalnih motiva. Imajte na umu da smo svi mi jedinstveni i da ne postoji baš nitko poput nas. Zar ne bi bilo idealno da nosite na sebi nešto što nitko drugi na svijetu nema? Design tetovaža koju je skicirao vaš artist, zanimljivog stila i sa wow efektom...zar ne zvuči super?
Dakle, prije svega dajte si vremena za dobru odluku.
Odlazak u prvi salon na koji naiđete ne znači da ćete izaći sa dobrom tetovažom jer nisu svi koji otvore salon artisti.
Kad ste se već našli u tattoo salonu, pogledajte ima li artist neki svoj stil, je li kreativan, radi li čiste linije, kako popunjava područje bojom, radi li čiste i uredne sjene.
Osim toga, još jedna stvar je iznimno bitna a to je higijena. Prostor mora biti dezinficiran,bez površina koje se ne mogu lako i brzo očistiti. Igle moraju biti sterilne i namjenjene za jednokratnu uporabu, oprema za tetoviranje mora biti zaštićena folijom, boje moraju biti kvalitetne, rukavice moraju biti na rukama...
Također, ukoliko vas tattoo majstor odmah primi na tetoviranje to ukazuje na sljedeće: Ili mu/joj je klijent upravo otkazao dogovoreni termin ili tattoo majstor nema posla. Ukoliko je ovo drugo u pitanju zapitajte se zašto je to tako.
Kada ste napokon našli artista koji ispunjava sve vaše kriterije, očekujte da ćete svoj termin čekati nekoliko mjeseci ali kada tetovaža napokon bude gotova imat ćete osjećaj da lebdite od zadovoljstva.
Napustit ćete salon kao gospodin, u finom odijelu sa lijepim cipelama.



 
Copyright © 2024. Ghost Tattoo, Sva prava pridržana
© Ghost Tattoo 2018., Sva prava pridržana
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.