30.12.2019

Koliko košta tetovaža?

Koliko košta tetovaža? Koliko košta cijeli rukav?  Zašto su tetovaže tako skupe? Prijatelj moga prijatelja tetovira doma, on je puno jeftiniji. 
Cijena tetovaže ovisi o nekoliko stavki. Prije svega ovisi o tattoo artistu-njegovom iskustvu i reputaciji, vještini, brzini, kvaliteti opreme koju koristi.  Zatim, ovisi o veličini, zahtjevnosti izvedbe, detaljnosti, boji, ponekada čak i o poziciji...ovisi i o tome je li artist sam dizajnirao tetovažu ili je sliku kopirao sa neta. Svi ovi aspekti utječu na formiranje cijene tetovaže. 
    Jedan od načina određivanja cijene je naplaćivanje po satu tetoviranja. To je fer ukoliko je riječ o motivu koji nije zahtjevan, tipa natpis, simbol ili neki jednostavan crtež. U slučaju kompliciranih, detaljnih i površinski velikih tetovaža priča se malo mijenja. Ne tetoviraju svi artisti jednakom brzinom. I u ovom slučaju iskustvo igra ulogu. Ukoliko artist sporo tetovira, ne može imati visoku cijenu po satu. U protivnom bi cijena tetovaže bila puno viša od njene stvarne vrijednosti. 
    Drugi način je naplaćivanje po terminu. Po meni, to je najpoštenije i za artista i za klijenta. Pola cjelodnevnog termina za manje tetovaže, odnosno cijeli termin za one veće.
 Veliki broj klijenata želi da artist njihovu ideju nacrta točno onako kako su u svojoj glavi zamislili. Probajte se na trenutak staviti u kožu tattoo majstora. Na osnovu nekoliko natuknica treba vizualizirati točno ono o čemu klijent razmišlja. Dovoljno je da pogriješi u samo jednom segmentu i klijent će odbiti skicu. Skicu koju je radio po uputama klijenta, na koju je utrošio jedan ili više radnih sati,tattoo majstor ne može iskoristiti. Stoga, mi u Ghost Tattoo studiju radimo skicu na dan termina, zajedno sa klijentom. Klijent aktivno učestvuje u izradi skice sa svojim prijedlozima i izmjenama. Tek kada su klijent i artist zadovoljni skicom, tetoviranje može početi. U cijenu je uključena osmišljavanje i izrada skice te vrijeme utrošeno na dogovor.
    Koliko košta tetovaža veličine kao na slici? 
Ako sliku gledam na mobilnom uređaju ona je veličine 3 centimetra. Ako je gledam na tabletu, veličina je 7 centimetara. Ako je gledam na monitoru, veličina je 12 centimetara. Ista slika,tri različite veličine na tri različita uređaja. 
 
 
Veličina tetovaže kao na slici.
 
Da bi pojednostavili dogovor u vezi tetovaže, dovoljno je da izmjerite površinu koju želite prekriti tetovažom i date nam dimenzije. 
Veliku većinu dogovora obavljamo putem društvenih mreža i mobilnih aplikacija. I klijentima i nama je tako najjednostavnije. Ipak, najviše volimo kada dođete kod nas na dogovor. Upoznamo se, popijemo kavu, potražimo motiv, odredimo dimenziju, poziciju i cijenu. 
    Želim natpis "trust no one." Koliko će to koštati? 
Vjerovali ili ne, prilikom određivanja cijene natpisa također su bitne dimenzije. Uzmite ravnalo, izmjerite dužinu, širinu natpisa i to je to. 
 
Želim natpis "trust no one"
 
    Koliko košta cijeli rukav?
Cijenu cijelog rukava možemo odrediti tek kada točno znamo o kakvom rukavu je riječ. Razni motivi i stilovi zahtjevaju različito vrijeme potrebno za tetoviranje. U većini slučajeva, kada dogovaramo cijenu rukava, procjenjujemo ukupan broj cjelodnevnih termina potreban za izradu. U prosjeku potrebno je 4-5 termina za cijeli rukav: 1. vanjska strana nadlaktice, 2. unutarnja strana nadlaktice, 3. prednja strana podlaktice, 4. stražnja strana podlaktice i 5. popunjavanje preostalih praznina (ukoliko je potrebno).  
 
 
Na fotografiji gore prikazano je nekoliko stilski različitih motiva. Svi motivi idu preko cijele ruke ali zahtijevaju različit broj termina za izvedbu. Za izradu crte preko cijele ruke potrebna su 2-3 sata. Za izradu tetovaže na srednjoj fotografiji potreban je jedan ili maksimalno dva cjelodnevna termina. Za sleeve na fotki desno potrebno je 5 cjelodnevnih termina. 
Izrada rukava je dugotrajan, kompleksan i skup zahvat. Potrebno je vizualizirati konačan izgled, isplanirati svaki potez i uklopiti sve motive u jednu priču. U protivnom dobijete hrpu nepovezanih motiva, razbacanih bez ikakvog smisla. Kao da obujete čarape različite boje. Može izgledati fora ako radite u cirkusu ili se spremate za maškare. 
    Početna cijena.
Većina tattoo artista ima već određenu početnu cijenu. Početna cijena mora postojati, budući da materijal i oprema koštaju. Tu su tinta, rukavice, stencil, kreme, tekućine,dezinficijensi, papir, folija...zatim mašinice, igle, adapteri...
Dakle, bez obzira koliko sitan bio motiv koji želite istetovirati, makar samo jednu točkicu ili crticu, početna cijena je ista. Za tetoviranje točkice tattoo artist neće potrošiti puno vremena ali će potrošiti sav nabrojani materijal i koristiti svu navedenu opremu. 
    Ukoliko imate neka pitanja i nejasnoće u vezi formiranja cijene, slobodno nam se obratite porukom na našoj FB stranici ili mailom na ghosttattoo@gmail.com
Budite gost tattoo studija Ghost.

 
Copyright © 2024. Ghost Tattoo, Sva prava pridržana
© Ghost Tattoo 2018., Sva prava pridržana
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.