Priprema za tetoviranje
17.01.2020

Priprema za tetoviranje


Prije nego krenete na dogovoreni termin za tattoo bilo bi zgodno da obavite određene pripreme. Pripreme ne traju dugo, ne koštaju puno i ne iziskuju fizički napor. Imam nekoliko savjeta koji će boravak u tattoo studiju učiniti ugodnijim vama i vašem tattoo artistu.

 

Savjet broj 1 je higijena. 

Tattoo artist će sjediti vrlo, vrlo blizu vas. Ukoliko vas tetovira po prsima, rebrima, lopatici ili nadlaktici, vaš pazuh će biti vrlo, vrlo blizu njegovog nosa. Ukoliko vam tetovira trbuh ili donji dio leđa, njegov nos će biti vrlo blizu vaše stražnjice i spolnog organa.Ukoliko vam tetovira donje ekstremitete opasnost je dvostruka-dolje stopala, gore  dupe. Tuširanje će vam oduzeti 5 minuta vremena a uvelike će vaš boravak u tattoo studiju učiniti ugodnijim, kako vama tako i tattoo artistu. Neugodni mirisi nisu jedini razlog zbog kojeg trebate biti čisti prije tetoviranja. Svježa tetovaža je otvorena rana, podložna bakterijama koje se nalaze na ili u samom klijentu. Bilo koja ozljeda kože pruža mogućnost da patogeni mikroorganizmi iz okoline, kroz oštećenje, dospiju u tkiva, gdje se u toploj i za njih hranjivoj sredini počinju ubrzano razmnožavati. Zato se vi doma temeljito operite, a mi ćemo dodatno dezinficirati područje predviđeno za tetovažu. 


Savjet broj 2-obucite se udobno.
Ovaj savjet posebice vrijedi za one koji rade veći komad tetovaže. Sjedit ćete, ležati, tattoo majstor će vas okretati na sve moguće strane. Nije vam u interesu da vam neudobna garderoba zadaje dodatne poteškoće. Prilagodite odjeću poziciji tetovaže. Nemojte obući uske traperice ako tetovirate noge. Obucite trenirku ili kratke hlače. Nemojte obući usku majicu ukoliko tetovirate ruke. Obucite potkošulju ili majicu kratkih rukava.  Sjedit ćete na stolici više sati, a višesatno sjedenje je samo po sebi neugodno. Nakon nekoliko sati tetoviranja mišići se počnu grčiti, tijelo se počne tresti, stražnjica utrne, leđa i vrat se ukoče...zbilja vam uz sve navedeno ne treba još i uska garderoba koja zaustavlja cirkulaciju. Ukoliko imate dugu kosu svežite je u rep. Na kosi se, kao i na površini kože, nalaze bakterije. One iste bakterije koje ne želimo na otvorenoj rani.
Nemojte obući svoju omiljenu košulju, bez obzira što u njoj izgledate bogovski. Fleke od tinte je jako teško ukloniti sa odjeće.

Savjet broj 3-dođite odmorni
Kada smo umorni i pospani osjetljiviji smo na vanjske podražaje. Nervozni smo i razdražljivi, koncentracija nam je niska, kao i prag tolerancije na bol. Tetoviranje boli, a višesatno tetoviranje iscrpljuje organizam. Ukoliko niste odmorni i naspavani  postoji mogućnost da nećete do kraja izdržati tetoviranje. To nije u interesu ni vama ni vašem tattoo majstoru. 

Savjet broj 4-dođite siti
Hrana je gorivo našem organizmu. Daje nam snagu i energiju potrebnu da naše tijelo i mozak neometano funkcioniraju. Glad je osjet u organizmu izazvan nedostatkom hrane, praćen osjećajem neugode, grčevima, mučninom, općom slabosti i psihičkim klonućem. Ne treba vam takav osjećaj za vrijeme tetoviranja. Obavezno pojedite prije nego krenete na dogovoreni termin. Ukoliko radite veliku tetovažu, svakako ponesite sa sobom neko voće, čokoladu, voćni sok. Nešto što će vam nadopuniti energiju i osvježiti vas. Bočica vode neka vam je stalno pri ruci. Ukoliko imate cjelodnevni termin, uz sve nabrojano planirajte i jedan veći obrok. 
 

Savjet broj 5-zabava
Meni osobno rađanje nove tetovaže i sam proces izrade toliko su interesantni da mi za vrijeme tetoviranja ne treba nikakva dodatna zabava. Ukoliko niste poput mene, ponesite sa sobom neku knjigu ili časopis...slušalice...tablet ili laptop...klupko vune i igle za pletenje...nešto što će vam pomoći da skrenete misli, da vam vrijeme prođe brže. Neki tattoo artisti su komunikativni i razgovor sa klijentom im ne remeti koncentraciju. Nasmijavat će vas i truditi se da vas zabave. Pojedini artisti komuniciraju sa klijentom samo prije i nakon tetoviranja, dok za vrijeme tetoviranja imaju slušalice na ušima i u svome su svijetu. Za svaki slučaj neka vam baterija mobilnog uređaja bude puna. Virtualni svijet je uvijek dobra razbibriga i oslonac u trenutcima dosade.

Savjet broj 6-prihvatite sve savjete
Stavite mobitel da se puni prije spavanja, naspavajte se, otuširajte, doručkujte, uskočite u komotnu odjeću, spremite bananu u jedan džep, mobitel u drugi, nabacite osmijeh i krenite put tattoo studija. 
 
Copyright © 2024. Ghost Tattoo, Sva prava pridržana
© Ghost Tattoo 2018., Sva prava pridržana
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.