Tetovaže u boji
06.12.2019

Tetovaže u boji

Neželjenu tetovažu možete ukloniti na nekoliko načina: dermoabrazija, kirurško uklanjanje i najnovija metoda-skinial. 
Dermoabrazija: Sam naziv zvuči poprilično bolno. U prijevodu-uzmem grubu četku i trljam po koži sve dok ne uklonim tetovažu. Ne šalim se, dermoabrazija je doslovno to. Djelomice učinkovito, velika mogućnost ožiljka.
Kirurško uklanjanje: Uzmem skalpel, odrežem tetovažu, uzmem iglu, zašijem. 
Učinkovito u potpunosti, ožiljak zagarantiran.
Skinial metoda: Uzmem iglu, umočim je u mliječnu kiselinu i nanosim pod kožu. Hipopigmentacija zagarantirana, promjene na koži vrlo vjerovatne, učinkovitost upitna. 
               U zadnjem desetljeću dizajnirani su Q-switched laseri, namjenjeni za uklanjanje tetovaža. Q-switch opcija pomaže u stvaranju iznimno kratkih pulseva koji omogućavaju što manja oštećenja tkiva i minimalne posljedice nakon tretmana. Uklanjanje tetovaža laserom je jedina klinički dokazana metoda uklanjanja tetovaža bez ožiljaka ali ni ta metoda ne garantira uspijeh u svim slučajevima. Kao što sam već naveo u prethodnim tekstovima, uspijeh uklanjanja ovisi o više faktora. Kod tetovaža rađenih crnom tintom presudan faktor je dubina tinte. 
 
Princip rada lasera za uklanjanje tetovaža.
 
Tetovaže u boji su priča za sebe. Osim dubine tinte bitna je i boja. Boje sa jakim pigmentom lakše je ukloniti nego one sa slabim. Osim crne tinte naš laser pokazao je odlične rezultate u uklanjanju plave i crvene tinte. Imajte na umu da crvena boja sadrži živu i nikal. Iznimno je agresivna za kožu te nerijetko izaziva alergijske reakcije i promjene na koži. Alergija obično počinje kao crvenilo i otok koji je praćen svrbežom. Sama tetovaža počinje igledati zamućeno uz nastajanje ranica i krasta, a estetski rezulat nema veze sa estetikom, poražavajuć je.
 
 
Crvenu tintu moguće je ukloniti.
 
Gore na fotki je primjer jedne takve tetovaže. Crvena boja izazvala je burnu reakciju i cijela tetovaža je izgledala poput velike kraste. Ono što vam ja ustvari želim pokazati je boja kože koja ostaje nakon što uklonimo tintu u boji. Razlika u boji pigmenta je očita ali taj trag nije ostavio laser. Nastao je kao posljedica alergijske reakcije a postao je vidljiv tek kada smo uklonili boju.
U ovom slučaju klijent je zadovoljan. Želja mu je bila da se riješi kvrgave tetovaže, razlika u pigmentu mu ne smeta. Odradit ćemo još jedan ili dva tretmana da počistimo preostalu tintu i priča je završena.
             Laseri za uklanjanje tetovaža proizvode određene valne duljine svjetlosti za koje je dokazano da apsorbiraju određene boje tinte. Kada se energija lasera primjenjuje u pravoj duljini vremena, na pravoj razini energije i u odgovarajućoj valnoj duljini, tinta je selektivno ciljana. Svaka valna duljina utječe na način uklanjanja tetovaža i odgovara određenom rasponu boja.    
Osim plave i crvene boje Nd:Yag laser se relativno dobro nosi i sa još nekim toplim bojama-ljubičastom, narančastom i smeđom. 
 
 
Boje sa slabijim pigmentom teže je ukloniti.
 
Na slici gore je cijela lepeza boja. Nakon četiri odrađena tretmana jasno je vidljivo koje boje se mogu ukloniti s lakoćom a koje ne. Crna i ljubičasta su na dobrom putu da izblijede u potpunosti dok tirkizno plava i žuta ne pokazuju namjeru da napuste položaj. Tirkizno plava je donekle i posvijetlila ali žuta ni da mrdne. Uglavnom, na ovoj tetovaži ima još puno posla a konačan uspijeh je upitan. U ovakvim slučajevima uvijek je preporuka cover (prekrivanje). Nakon četiri odrađena tretmana tetovaža je dovoljno posvijetlila da se preko nje može napraviti kvalitetan cover.
               Ukoliko se želite riješiti tetovaže u boji/bojama koje se teško uklanjaju a prekrivanje vam nije prihvatljiva opcija, jedina metoda koja je u potpunosti učinkovita je kirurško uklanjanje. Umjesto neželjene tetovaže dobit ćete neželjeni ožiljak. Nadam se da vam ožiljak umjesto tetovaže nije prihvatljivo rješenje. Dođite do nas, pokušat ćemo nači rješenje za vaš problem.
Budite gost tattoo studija Ghost.





 
Copyright © 2024. Ghost Tattoo, Sva prava pridržana
© Ghost Tattoo 2018., Sva prava pridržana
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.